Relaxen in Chengdu!
Blijf op de hoogte en volg MoClé
16 September 2012 | China, Chengdu
We hebben een geweldig hostel gehad, een oude drukkerij waar lokale jonge kunstenaars ook exposeren, en de stad is veel rustiger!
Gister hebben we lekker uitgeslapen, goed ontbeten en de stad Chendu verkend. Oftewel, een klein gedeelte, want het is een stad van 4 miljoen inwoners. We zijn begonnen in een superleuk park, het People's Park, waar we lekker een tijd in een theetuin gezeten hebben met lekkere Jasmijn thee. Daarna via het centrale plein (wat een extreme verandering met 8 jaar terug, toen was het een saai lelijk plein!) naar het grootste boeddhistische klooster van Sichuan geweest. Daar wilden we eigenlijk wat eten in het vegetarisch restaurant wat bij t klooster hoort, maar die waren ze helaas aan t renoveren... Na even bijkomen in het hotel gingen we voor t diner voor de specialiteit hier: HotPot! Dat is Chinees fonduen in een pittige bouillon. Kan best lekker zijn, alleen is voor ons de bouillon soms té pittig! En als er dan ook nog pepers in het vlees verwerkt zijn... Je kan trouwens de meest rare dingen kiezen om in de 'pot' te gooien: baby eekhoorn, allerlei ingewanden van dieren (hersenen, lever, nieren) en andere vage zaken...
Na een lekkere borrel in de bar van het hostel (Mo aan GinTonis voor €3,- en Clé aan halve liter bier voor €1,23) gingen tevreden onze ogen dicht!
Maar ... Niet voor lang want vanmorgen om 7.25 zijn we opgehaald om naar het Panda Breeding Center te gaan. Helaas in de stromende regen...maar desondanks hebben we genoten! Wat blijven die panda's geweldig lieve mooie beesten! Je zou er bijna eentje op schoot willen nemen ... Dat kan daar ook, maar hier ruim €150,- voor neertellen is een beetje te gortig!
En nu wordt net onze lunch gebracht en worden we over ruim een uur opgehaald om naar het vliegveld te gaan op weg naar een nieuw avontuur in Jiuzhaigou!
Tot de volgende blog!
En voor we het vergeten: Papa Geert, gefeliciteerd!
16 September 2012 - 10:35
Wen:
Hey reizigers!
Veel plezier in de bergen (geniet van de vlucht want die busreis terug is hopelijk de moeite waard :-)).
Liefs Wendy -
16 September 2012 - 15:07
Marjo:
Hallo luitjes,
Zoals ik al verwachten is ook deze reis weer vol avontuur. Ik heb de indruk dat jullie een stevige planning hebben. Geniet van al het indrukwekkende wat jullie tegenkomen. Ik zie jullie volgende verslag met veel interesse tegemoet. Have fun!
Marjo -
18 September 2012 - 20:17
Geert:
Hoi Beiden,
Het is net of ik al die verslagen al eens eerder heb meegemaakt (Trans Siberie Express, Indonesie, Amerika) geintje, jullie kennende had ik eigenlijk geen andere verslagen verwacht, ziet (lees, lees) er allemaal prima uit. Geniet maar lekker daar in het Verre Oosten, En dankjewel voor jullie felicitatie
Geert