Back Home...
Door: MoClé
Blijf op de hoogte en volg MoClé
03 Oktober 2012 | Nederland, Amstelveen
Het vorige blog zaten we in Yangshuo in de relax-modus en die modus hebben we goed vast weten te houden! In Yangshuo hebben we nog een heerlijke fietstocht naar de MoonHill gemaakt; alleen het beklimmen van de berg met 30 graden was niet zo een succes ;). We hebben ook een erg leuke kookles gehad waar we 3 gerechten bereid hebben: pittige kip met pinda's, pittige aubergine en de lokale specialiteit Biervis. De laatste was veruit de minst lekkere... We hebben genoten van een massage van anderhalf uur (kostte maar liefst €20!) en nog meer hebben we genoten van een geweldige show op het water geregiseerd door Sanjie Liu (die ook de openingsceremonie van de OS 2008 had geregisseerd) met in de hoofdrol de lokale vissers en kinderen. En de TaiChi-les: een uur lang samen privé-les van een TaiChi master; wat een lichamelijke beheersing moet je hebben zeg en wat is het lastig maar leuk en ontspannend! We zijn wel erg enthousiast geraakt en willen in Amstelveen TaiChi-lessen gaan volgen.
En toen was na 6 dagen Yangshuo voorbij en was het heel raar afscheid te nemen, we hebben er genoten. Maar... Hong Kong is calling!
Met de taxi naar Guilin gereden (voor de laatste keer door het sprookjesachtige karstlandschap!) en toen een vlucht naar Hong Kong. Clé had Mo al gezegd dat China over was en Hong Kong écht iets anders was, maar toch schrok Mo zich rot van de eerste beelden van Hong Kong en specifiek het waterfront met de wolkenkrabbers. In Mo's woorden: "dit is geen China, dit is eerder USA!". In Hong Kong had Clé een nieuw hotel gevonden middenin Kowloon, pas sinds april waren ze open! Het was een top hotel, met wel kleine kamers, maar da's normaal in Hong Kong. Maar wel schoon, dat is het belangrijkst!
In Hong Kong hebben we de relax-modus doorgezet, je kunt je helemaal gek laten maken in zo een grote stad (lees: alles willen zien!) maar dat hebben we expres niet gedaan. We hebben de stad rustig verkend (Grote Boeddha beeld op Lantau, de Peak, Waterfront Kowloon, Kowloon Park), hebben goed geshopt (onder andere een spiksplinternieuwe Abercrombie leeg gekocht!) en hebben ook lekker 2 dagen op het stand gelegen aan de zuidkant van Hong Kong Island. Eén van die 2 dagen (1 oktober, nationale feestdag) zouden we eigenlijk naar Lamma gaan, één van de eilanden ten zuiden van Hong Kong Island. Maar 's ochtends zagen we al dat de boten naar dat eiland enorm vol zaten (lange rijen bij de pier!) en dus maar besloten dat niet te doen... Hoe groot was de opluchting toen we diezelfde avond hoorden dat er 2 boten tegen elkaar aan waren gevaren bij Lamma met ruim 30 doden tot gevolg (...). Engeltje op onze schouder! De eerste oktober hebben we trouwens een enorm mooi vuurwerk gezien boven het Waterfront, die Chinezen kunnen er wat van en zijn het eigenlijk ook wel aan hun stand verplicht! Dat, in tegenstelling tot de avond daarvoor toen wij compleet niets gezien hebben van een Draken-act in het kader van het Mid-Autumn feest. We hebben 2 uur staan wachten achter dranghekken, maar kwamen er na 2 uur achter dat we gewoon (net als vele anderen, ook Chinezen!) voor Piet Snot hadden staan wachten... Maar: Hong Kong werd gister wel heel speciaal afgesloten omdat we Peter en Cobie, de ouders van Mo, in Hong Kong hebben gezien. Zij zijn met Fox Vakanties ruim 2 weken China rond gereisd en zijn vanmorgen op het vliegtuig gestapt.
En nu dus weer in het koude regenachtige Amstelveen, gelijk maar boerenkool en pepernoten gekocht om ons aan te passen aan de herfst ;)
Terugkijkend:
- hebben we een geweldige reis gehad waarin we hebben genoten maar ook wel echt het één en ander meegemaakt hebben en weer veel geleerd hebben!
- hebben we kwalitatief wisselend gegeten en weten we nu dat je met een printje met gerechten in het Nederlands vertaald en met Chinese tekens erg ver kan komen! Gewoon durf hebben dus en met handen en voeten praten werkt prima!
- zijn de Chinezen echt een egoïstisch niet sociaal volkje gebleken. Dit leidde aan het eind (mede door de drukte in Hong Kong!) toch wel tot irritaties en wij hebben ons toen goed aangepast: zij duwen en drukken (vooral bij metro en bus inlopen!) en ach, dan doen wij dat toch ook?! ;)
- hebben we allerlei soorten weer gehad: van de regen in Chengdu tot de blauwe luchten in Beijing en de warmte (ruim 28 graden, maar wel bewolking) in Yangshuo en Hong Kong.
Het was dus weer top! En waar de volgende reis heen zal gaan .... nog geen idee! Dank weer voor alle reacties en het volgen van ons en ... see you next time als Mo en Clé weer op reis gaan!
05 Oktober 2012 - 14:02
Cobie:
Nu pas jullie laatste verslagen gelezen, ik herken veel in jullie verhalen. En nu wennen aan die vreselijke kou hier.